• Новости

Най-подходящото жилище за вас и вашето семейство (Част 2)

Kакто се оказва, условията за успешна покупка на жилище са повече от едно. Всичко започва с решението за това дали да наемем или да купим според пазара, кой е най-подходящият квартал за нас и се стига до размера на апартамента и обзавеждането му като инвестиция.

Списъкът може да продължи безкрайно и ако за първи път се сблъсквате с подобен избор, може малко да се шокирате. Именно затова експертите от екипа ни описаха за вас няколко стъпки, които да ви помогнат да вземете тези индивидуални решения за себе си. Тук ще говорим за това какъв тип апартамент е подходящ за вас и семейството според навиците и нуждите ви.

Малко жилище
Дори в тази категория изборът е доста богат – от тавански апартаменти, до наемане на стая, но и стандартният избор – гасониера. Това е идеален вариант, ако държите на собственото си пространство и искате малко лична свобода. Особено подходящ вариант за всички онези хора, които обичат да бъдат самостоятелни. В същото време трябва да имате предвид, че разходите и поддръжката на помещението ще падне на вашите плещи. Преценете добре дали имате определени изисквания за квадратура. Колкото по-точен е изборът ви, толкова повече ще улесните и брокера при намирането на подходящо жилище на перфектни условия.

Двустаен/тристаен апартамент или нещо повече
Ако обичате широките пространства и може да си го позволите, това е идеалният вариант за вас. Но дори и в момента да сте решили, че не можете, е добре да се консултирате с професионалист. Той ще ви даде много по-ясна и актуална информация за условията на пазара и възможностите, които имате да инвестирате в едно добро дългосрочно решение. Не забравяйте, че изборът на по-голямо жилище ви дава и по-широка гама от възможности за преструктуриране на дома в бъдеще, отколкото гарсониерите и боксониерите. Ако делите разходите с друг човек, крайната цена на дома би се оказала по-ниска за всеки от вас и разбира се, по-смислена, отколкото ако живеете по отделно в малък по размер имот. По-подходящо е и за гостите и близките ви, безспорно.

Къща
Ако сте избрали този вариант значи държите на спокойствието си и на контакта с природата. Всичко това е чудесно, но ако е извън града, ще се наложи да пътувате по-често. Непременно ще ви трябва и личен автомобил, за да сте независими. Нашият съвет винаги е на първо място да проучите с професионален брокер какво е цялостното състояние на инфраструктурата около избрания район и най-вече какъв е планът за бъдещето развитие на региона. Вземете това решение с идеята, че ако не днес, то някой ден най-вероятно това  ще е средата, в която ще се развиват децата ви.

Всъщност изборът на вида и размера на бъдещия ви дом е една от най-вълнуващите части от целия процес по покупка на имот. Направете го приятно и разумно, като не вземате решения неинформирани и сами.

На ваше разположение са и експертите ни. Те ще ви консултират безплатно и индивидуално!