• Новости

Най-подходящото жилище за вас и вашето семейство (Част1)

Преди да решим къде точно искаме да живеем, трябва да си дадем ясна сметка за нуждите си и за това в какъв тип жилище бихме се чувствали най-добре.
В крайна сметка, колкото по-ясно сами определите какво искате, толкова по-лесно ще бъде на професионален брокер да намери идеалния вариант за вас.

Навиците са най-точният показател за това къде трябва да живеем. Тук ви предлагаме няколко основни въпроси, с които сами да си помогнете и да вземете решение.

Имате ли проблеми със съня?
Както и изследванията показват, а знаем от личен опит, все повече хора, които живеят в градовете, имат проблеми със съня. Именно затова трябва да подбирате бъдещия си апартамент и според спалнята. Ако има допълнителна изолация, това ще се окаже много полезно. Преценете дали предпочитате добре осветена стая или по-интимно осветление. Бихте ли искали да промените мебелите и доколко? Ако се окаже, че ще ви се наложат прекалено много, може би инвестицията не си заслужава.

Колко сте социални?
Тук не само оживеността на квартала, но размерът на хола са от голямо значение. Ако сте свикнали често да се събирате с приятели на домашен терен, последното, което искате, е да се окаже, че не може да поберете всички поканени.
Ако пък обичате да тренирате редовно вкъщи, също ще ви трябва достатъчно пространство, така че не правете компромис по този въпрос.
В същото време, ако обичате да излизате вечер, може да предпочетете жилище близо до местата, в които ходите най-често. Но имайте предвид, че шума може и да ви стане неприятен в някакъв момент.

‘’Нощна птица’’ или ‘’ранно пиле’’
Ако обичате да ставате рано, най-вероятно ще предпочетете квартал с много паркове, градинки, място за тичане и евентуално разхождане на домашни любимци. Но може да ви потрябва и затворено място за спорт – фитнес или спортна зала.
В обратния случай, може да предпочетете по-оживени квартали с повече млади хора и активни дейности. Най-важно е как ще се чувствате на новото място. Малко неща са по-неприятни от пътуването един час до любимия ви бар в петък или събота вечер.

Допълнителни услуги
Проучете предварително къде се заплащат ток, вода, отопление. Кои са местата, които най-често посещавате? Съобразете избора си с навиците си, за да запазите удобството си. Още от самото начало е добре да знаете къде се намират химическото чистене, детските градини, добрите училища. Помислете и колко време ще трябва да пътувате до работа всеки ден. Като цяло изборът на район за вашето жилище е важна част от подготовката – това е средата, в която ще развивате себе си и децата си.

Определен брой стаи?
Ако в семейството ви вече има деца, значи определено е добре да се замислите поне за двустаен или тристаен апартамент. Дори да мислите, че не може да си го позволите в момента, имайте предвид, че лихвите по кредитите през 2016 ще останат ниски, условията са благоприятни.
Посъветвайте се с опитен брокер за това какви са възможностите според бюджета ви. С контактите си, много често професионалистите могат дори да ви помогнат да получите преференциални условия по банковия кредит. Не забарвяйте и за задължителната проверка за тежести.

Сигурност
Трябва да помислите доколо е важно да имате допълнителна сигурност. Особено ако живеете на първия етаж. Помислете за допълнително укрепване на прозорците и вратите. Ако кооперацията, която сте избрали има и добре заключваща се предна врата, това е плюс.
Ако имотът, който сте избрали има подземен гараж, значително ще улесните живота си по отношение на паркирането и сигурността на автомобила. Охраняемият паркинг също е добър вариант.

Веднъж решили да купувате, ето и няколко съвета за това откъде да започнете при подготовка за подобна сделка.

На ваше разположение са и експертите ни, които можете да потърсите по всяко време за безплатна консултация.